image image image image
Ποιοι είμαστε; "ΔΡΩ" ΑΣΤΙΚΗ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΤΩΝ ΕΜΠΟΔΙΖΟΜΕΝΩΝ ΑΤΟΜΩΝ
Ώρες Επικοινωνίας Ώρες Επικοινωνίας με τη ΜΚΟ Δρω. Για άμεση επικοινωνία με το ΜΚΟ Δρω μπορείτε να καλείτε στο 6939448801, από Δευτέρα ως Παρασκευή και ώρες 17:00-21:00. Τα γραπτά σας αιτήματα, παρατηρήσεις, νέα, ιδέες κι ό,τι άλλο μπορείτε να στέλνετε στο mailμας info@mko-dro.gr, θα σας απαντούμε το συντομότερο δυνατό! Δεν βρισκόμαστε σταθερές ημέρες και ώρες στα γραφεία μας, οπότε καλύτερο είναι να επικοινωνήσουμε στο κινητό , προφορικά ή με sms, ή στο mail για να κλείσουμε το ραντεβού μας.
Οι Συνεργάτες μας! Η «ΔΡΩ» απαρτίζεται από μία ομάδα ανθρώπων με κοινό σημείο την ευαισθησία απέναντι στα εμποδιζόμενα άτομα
Επικοινωνήστε μαζί μας! Διεύθυνση: Αιτωλίας 3 & Μεσογείων, Αθήνα, Αττική, ΕΛΛΑΔΑ, 115 26
Τηλ.: 210 7776213
Fax:  210 7776804
* * * *
Παρασκευή Νοέμβριος 17 , 2017
ΜΕΓΕΘΟΣ
   

Προώθηση των Σκοπών της Δρω

 • Εγγραφή της Δρω στο Έργο Πολιτών (Μάρτιος 2006) και στο www.anthropos.gr (Απρίλιος 2006)

 • Ένταξη της Δρω στο Εθνικό Μητρώο Φορέων Ιδιωτικού Τομέα μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα που παρέχουν υπηρεσίες Κοινωνικής Φροντίδας, με αρ. 09110ΑΕΕ11096Ο38Ν/0996, και στο Ειδικό Μητρώο Εθελοντικών μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, με αρ. 09110ΑΕΕ11096Ο38Ν/0912.
 • Εγγραφή της Δρω στην Πρωτοβουλία για τη Βουλή της Κοινωνίας των Πολιτών. Συνυπογραφή της ιδρυτικής διακήρυξης της Βουλής της Κοινωνίας των Πολιτών.

 • Εγγραφή της Δρω στην Ομοσπονδία Εθελοντικών μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΟΕΜΚΟΕ),με αρ.157/2010. Εκλογή του Διαχειριστή της Δρω κ. Ν. Γαλάνη ως Αντιπροέδρου Β΄ στο Δ.Σ.
 • Πιστοποίηση του Συστήματος Διαχειριστικής Επάρκειας της Δρω όσον αφορά σε συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα, σύμφωνα με το πρότυπο ΕΛΟΤ1429:2008, ΜΕ ΑΡ. 12/ΔΕ/2010.
 • Έναρξη δημιουργίας δυναμικής ιστοσελίδας της Δρω ως τόπου συνάντησης και ανταλλαγής απόψεων και ως εργαλείου ενημέρωσης για τα τεκταινόμενα στο χώρο της αναπηρίας.
 • Δημιουργία σελίδας στο facebook, ως εργαλείο ενημέρωσης της νεολαίας, κυρίως, για τις δράσεις της Δρω.
 • Εγγραφή της Δρω στην ιστοσελίδα www.goodchannel.gr του ΟΠΑΠ, για την προβολή των δράσεών της στο χώρο του εθελοντισμού και των μη κερδοσκοπικών οργανώσεων.
 • Εγγραφή της Δρω στην ιστοσελίδα www.sinergates.gr, για την προβολή των δράσεών της στο χώρο του εθελοντισμού και των μη κερδοσκοπικών οργανώσεων.
 • Προβολή του πολιτιστικού έργου της Δρω από την εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1 «Με Αγάπη».

 • Ανανέωση της Πιστοποίησης του Συστήματος Διαχειριστικής Επάρκειας της Δρω όσον αφορά σε συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα, σύμφωνα με το πρότυπο ΕΛΟΤ1429:2008, ΜΕ ΑΡ. 12/ΔΕ/2010.
 • Αναδιάρθρωση της εσωτερικής δομής της εταιρίας και στελέχωσή της με συνεργάτη πληροφορικής.
 • Ολοκλήρωση των εργασιών για τον ιστοχώρο της Δρω και ανάρτηση του στο διαδίκτυο.
 • Προεγγραφή της Δρω στο μητρώο φορέων που οργανώνουν εθελοντικές δράσεις για νέους ως 30 ετών, της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς.
 • Αίτηση της Δρω για εγγραφή στο μητρώο πολιτιστικών φορέων του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού.
 • Εγγραφή της Δρω στο Παρατηρητήριο της Κοινωνίας Πολιτών, του Έργου Πολιτών, με στόχο την καταγραφή των θεσμικών και υποστηρικτικών δράσεων και οργάνων που σχετίζονται με τον 3ο Τομέα και προωθούνται από τα υπουργεία και τους δημόσιους φορείς, καθώς και από την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
 • Εγγραφή της Δρω στην ιστοσελίδα www.csringreece.gr για την προβολή των δράσεών της στο χώρο του εθελοντισμού και των μη κερδοσκοπικών οργανώσεων.
 • Εγγραφή δύο μελών της Δρω στην εθελοντική ομάδα «Ζωντανή Βιβλιοθήκη» που οργανώνει δράσεις ενημέρωσης/πληροφόρησης για το ρατσισμό, από τα ίδια τα άτομα που υφίστανται ρατσισμό.
 • Χορηγία λογισμικού και συμβολαίου τεχνικής υποστήριξης από την εταιρία ΕΠΑΦΟΣ-ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ (μηχανογραφικές εφαρμογές για εκπαιδευτικούς οργανισμούς). Το λογισμικό αναμένεται να συμβάλει στην καλύτερη οργάνωση και λειτουργία της εταιρίας, όσον αφορά στην ενημέρωση και εξυπηρέτηση των ενδιαφερόμενων ατόμων.
 • Επιμόρφωση των μελών της Δρω με συμμετοχή σε σεμινάρια:

 • 19 Μαρτίου 2011, Αθήνα. Ειδική επιμορφωτική ημερίδα με θέμα: «Ειδική Εισαγωγή στη Γλωσσολογία μέσα από την προοπτική της Δίγλωσσης Εκπαίδευσης Κωφών». Διοργανώθηκε σε συνεργασία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας και του Γενικού Ενιαίου Λυκείου Κωφών και Βαρηκόων Αγίας Παρασκευής. Επιστημονική επιμέλεια του Δρ. Χρυσόστομου Παπασπύρου, κωφού γλωσσολόγου νοηματικών γλωσσών
 • 25 Μαΐου-17 Ιουνίου 2011. Εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα: «Οργάνωση-Διοίκηση και Κοινωνικός Σχεδιασμός σε Εθελοντικές και Μη Κερδοσκοπικές Οργανώσεις. Διοργανώθηκε από τη ΜΚΟ Αθηνά Κοινωνικής Παρέμβασης και Σχεδιασμού Σχεδιασμού. Επιστημονική επιμέλεια του Δρ. Παναγιώτη Ζάννη, επιστήμονα κοινωνικής πολιτικής και κοινωνικής ανθρωπολογίας.
 • 9-12 Ιουνίου 2011, Αθήνα. Διεθνές επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα «Το Εκφραστικό Σώμα», με την ομάδα SignDance Collectives, για ηθοποιούς, κωφά άτομα και διερμηνείς νοηματικών γλωσσών. Διοργανώθηκε από την καλλιτεχνική εταιρία Your Stage σε συνεργασία με τη διερμηνέα ΕΝΓ Φλώρα Σαββαλίδου, μέλος του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Διερμηνέων Νοηματικών Γλωσσών.

E-Shop

ΧορηγιεςΤι καιρό θα κάνει σήμερα;

O καιρός σήμερα

Ποιος/Ποια γιορτάζει;

Συνεργαζόμενοι Φορείς

ΕΘΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΩΦΩΝ
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΙΔΙΚΗΣ ΚΑΙ ΘΕ...
ΜΟΝΑΔΑ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ Φ...
Helmsic
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΚΟΙΝΟΤΙΚΗΣ ΝΟ...
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗ...
ΚΕΝΤΡΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΣΥΝΤΑΓ...
ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚ...
ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ
ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΚΟΛΛΕ...
DEREE AMERICAN COLLEGE OF GREECE
ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑ...
SYNTHESIS
MAX PRODUCTIONS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ...
«ΤΟ ΑΡΚΑΔΙ»
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΑ...
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΩΦΩΝ
Μ.Κ.Ο. ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ
Μ.Κ.Ο. ΑΘΗΝΑ
Μ.Κ.Ο. ΚΕΝΤΡΟ ΖΩΗΣ
Μ.Κ.Ο. PRAKSIS
SPECIAL OLYMPICS ΕΛΛΑΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΑΓ. Ο...
ΤΜΗΜΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΥΠΗ...
ΤΜΗΜΑ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
ΤΜΗΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΕΙΔ...
EUROPEAN BRIDGES CONSULTING
SIGNMARK PRODUCTIONS OY