image image image image
Ποιοι είμαστε; "ΔΡΩ" ΑΣΤΙΚΗ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΤΩΝ ΕΜΠΟΔΙΖΟΜΕΝΩΝ ΑΤΟΜΩΝ
Ώρες Επικοινωνίας Ώρες Επικοινωνίας με τη ΜΚΟ Δρω. Για άμεση επικοινωνία με το ΜΚΟ Δρω μπορείτε να καλείτε στο 6939448801, από Δευτέρα ως Παρασκευή και ώρες 17:00-21:00. Τα γραπτά σας αιτήματα, παρατηρήσεις, νέα, ιδέες κι ό,τι άλλο μπορείτε να στέλνετε στο mailμας info@mko-dro.gr, θα σας απαντούμε το συντομότερο δυνατό! Δεν βρισκόμαστε σταθερές ημέρες και ώρες στα γραφεία μας, οπότε καλύτερο είναι να επικοινωνήσουμε στο κινητό , προφορικά ή με sms, ή στο mail για να κλείσουμε το ραντεβού μας.
Οι Συνεργάτες μας! Η «ΔΡΩ» απαρτίζεται από μία ομάδα ανθρώπων με κοινό σημείο την ευαισθησία απέναντι στα εμποδιζόμενα άτομα
Επικοινωνήστε μαζί μας! Διεύθυνση: Αιτωλίας 3 & Μεσογείων, Αθήνα, Αττική, ΕΛΛΑΔΑ, 115 26
Τηλ.: 210 7776213
Fax:  210 7776804
* * * *
Παρασκευή Νοέμβριος 17 , 2017
ΜΕΓΕΘΟΣ
   

Πολιτιστικές Δράσεις

logo dro2                                                      avatar white

H GloVo είναι μια παγκόσμια πλατφόρμα εθελοντών, η οποία επιτρέπει στους ανθρώπους από όλο τον κόσμο να εγγραφούν ως εθελοντές και να συμμετέχουν σε πολλά είδη  εκδηλώσεων, σύμφωνα με τις δεξιότητες, την τοποθεσία, τα συμφέροντά τους και τις ανάγκες της εκδήλωσης. Επίσης, διοργανωτές εκδηλώσεων μπορούν να εγγράψουν την εκδήλωση τους, αναθέτοντας έτσι την πρόσληψη, την επιλογή, την κατάρτιση, την κατανομή των εθελοντών και το συντονισμό στη GloVo.

articleGal 43770 48704.w hr 1

Την Κυριακή 19 Οκτωβρίου ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το ετήσιο συνέδριο εθελοντών της GloVo- GloVo.Con “No more change. Transformation.”, στο Impact Hub Athens. Συμμετείχαν συνολικά 170 νέοι άνθρωποι, παρακολούθησαν 9 ομιλίες για την εκπαίδευση , την προσωπική ανάπτυξη και τη σημασία του εθελοντισμού και πήραν μέρος σε 2 workshops και  4 εθελοντικές δράσεις. Οι φετινοί ομιλητές είχαν στόχο να μεταμορφώσουν τον τρόπο που σκέφτονται και δρουν καθημερινά οι συμμετέχοντες, και το κατάφεραν. Η τελευταία μέρα του συνεδρίου ήταν αφιερωμένη σε εθελοντικές δράσεις.
images 2
 
Η ΜΚΟ Δρω ήταν εκεί!
Διοργανώσαμε το Souls, ένα πρωτότυπο σεμινάριο, όπου οι συμμετέχοντες εθελοντές γνώρισαν για πρώτη φορά την Ελληνική Νοηματική Γλώσσα κι έμαθαν να εκφράζονται με την ψυχή τους, νοηματίζοντας στην ΕΝΓ το τραγούδι Imagine του John Lennon. Σύντομα το βίντεο κοντά σας!
αρχείο λήψης
Προσκαλούμε εθελοντές-χρήστες Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας να ενταχθούν στη GloVo. Δείτε για την ομάδα GloVo.4all και ελάτε σε επαφή μαζί τους ή μαζί μας για να σας ενημερώσουμε!

people meeting clipartΤι είναι η ΤραγουΔρω;

ΤραγουΔρω είναι η καλλιτεχνική ομάδα που έχει δημιουργήσει η ΜΚΟ Δρω από το 2009. Στόχος της ΤραγουΔρω είναι η παρουσίαση έργων τέχνης και πολιτισμού στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα. Αγαπάμε την ΕΝΓ για την εκφραστικότητα και τις άπειρες δυνατότητες που διαθέτει στην απόδοση λογοτεχνικών έργων, ποιημάτων, θεατρικών έργων, τραγουδιών κάθε μουσικού στυλ. Θέλουμε όλοι να τη γνωρίσουν, να τη σεβαστούν και να την αγαπήσουν όπως κι εμείς!

{flv}dro1{/flv}

 • 25/02/2007: Κοπή πίτας της Μ.Κ.Ο. Δρω στον πολυχώρο Κιβωτό και ανακοίνωση προγραμματισμένων δράσεων για το νέο έτος.

 • Μάρτιος 2007: Έναρξη εργασιών για την έκδοση του περιοδικού «Δράσε» που έχει ως στόχο την ενημέρωση για θέματα που αφορούν εμποδιζόμενα άτομα, στην εκπαίδευση, στην αποκατάσταση, σε θέματα νόμων και θεσμών, σε θέματα νέων τεχνολογιών. Στάλθηκε επίσης επιστολή προς το Υπ. Οικονομίας και Οικονομικών- Διεύθυνση Κρατικών Λαχείων, με στόχο την χορηγία για το διμηνιαίο περιοδικό της Δρω.

 • Μάιος-Οκτώβριος 2007: Συμμετοχή στην προκαταρκτική φάση του Ευρωπαϊκού προγράμματος “Youth in Action- Body Language” που διοργάνωσε το Πολιτιστικό Εργαστήρι Αγίων Ομολογητών στην Κύπρο. Το πρόγραμμα αυτό είχε ως σκοπό να φέρει σε επαφή παιδιά με απώλεια ακοής από διάφορες χώρες (Ελλάδα, Ουγγαρία, Τσεχία, Κύπρος). Τα παιδιά ενεπλάκησαν σε δραστηριότητες με αναφορά στο χορό, το θέατρο και τις νέες τεχνολογίες. Ο στόχος ήταν να αποκτήσουν δεξιότητες επικοινωνίας μέσω των δραστηριοτήτων και των θεμάτων υπερπηδώντας τις διαφορές (πολιτισμικές, κοινωνικές) αλλά και την απώλεια ακοής. Οι δραστηριότητες επικοινωνίας ενέπλεκαν όχι μόνο παιδιά με απώλεια ακοής αλλά και ακούοντα. Στόχος επίσης ήταν η δυνατότητα επικοινωνίας και μετά την ολοκλήρωση της ανταλλαγής.

 • Ιούνιος 2007: Συμμετοχή σε συνάντηση για τη δημιουργία επιτροπής στο Υπ.Ε.Π.Θ. με σκοπό την οργάνωση καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων για κωφούς/ βαρήκοους μαθητές& μαθήτριες.

 • Ιούνιος 2007: Συνεργασία με τον ευρωπαϊκό φορέα «VORARLBERGER GEHÖRLOSEN SPORT- UND KULTURVEREIN» για τους 2ους Ευρωπαϊκούς Αγώνες Κωφών Χωρίς Σύνορα» που έγιναν στην Αυστρία και την πιθανότητα συμμετοχής ελληνικής ομάδας σε επόμενη διοργάνωση.

 • Κοπή πίτας της Μ.Κ.Ο. Δρω, απολογισμός δράσεων προηγούμενων ετών και ανακοίνωση προγραμματισμένων δράσεων για το νέο έτος. 30.01.2008.

 • Εικαστική Έκθεση με τίτλο «Καταγράφω την πραγματικότητά μου: Eyes and I’s». Τεχνόπολις, Γκάζι, 28.2.2009-7.03.2009. Έκθεση Φωτογραφίας από τσιγγάνους και κωφούς σπουδαστές της ΑΣΚΤ, έκθεση Ζωγραφικής σπουδαστών της ΑΣΚΤ, Εργαστήρι Νοηματικής Γλώσσας. Σε συνεργασία με τη Μ.Κ.Ο. «Μεταμορφώσεις», Ηράκλειο Κρήτης.

 • Θεατρική Παιδική Παράσταση της ομάδας AVANTI με τίτλο: «Σταματήστε τη Γη να κατέβω», υπό την αιγίδα οικολογικών οργανώσεων. Καλλιτεχνική διερμηνεία Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας. Θέατρο ΠΕΡΟΚΕ, 20.04.2008.

 • Φεστιβάλ Δικτύου Ανεξάρτητων Θεατρικών Ομάδων. BIOS, Γκάζι, 6-9.06.2008. Καλλιτεχνική διερμηνεία Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας σε εννέα θεατρικές παραστάσεις για ενηλίκους και παιδιά. Παρέμβαση/ομιλία του Διαχειριστή κ. Νίκου Γαλάνη σε ανοικτή συζήτηση για θέματα τέχνης και ΑμεΑ στην Εταιρία Ελλήνων Σκηνοθετών.

 • Συμμετοχή στην πρώτη φάση διακρατικού προγράμματος πολιτιστικών ανταλλαγών κωφών νέων, στο πλαίσιο της δράσης YOUTH IN ACTION, μαζί με νέους από την Τσεχία, την Κύπρο και την Ουγγαρία, με σκοπό τη δημιουργία κοινής θεατρικής παράστασης εμπνευσμένης από τα ήθη και έθιμα της κάθε χώρας. Κύπρος, Μάρτιος-Ιούλιος 2008.

 • Θεατρική Παράσταση της ομάδας Πείρα(γ)μα με τίτλο: «Επιχείρησις Ιουδίθ». Καλλιτεχνική διερμηνεία Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας. Θέατρο ΑΡΓΩ, 15.12.2008, 22.12.2008.

 • 14 Ιανουαρίου 2009: Καλλιτεχνική διερμηνεία Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας στην παράσταση Οι «Σιδηρές Κυρίες». Χώρος Τέχνης Ασωμάτων, οδός Ασωμάτων 6, Θησείο.

 • 15 Φεβρουαρίου 2009: Κοπή πίτας της ΜΚΟ Δρω, απολογισμός δράσεων προηγούμενου έτους και ανακοίνωση των προγραμματισμένων δράσεων για το νέο έτος.

 • 15 Φεβρουαρίου 2009: Καλλιτεχνική διερμηνεία στην νοηματική της παράστασης «Το θαύμα της Αννυ Σάλιβαν». Θέατρο «Άλφα»

 • 15 Μαρτίου 2009: Θεατρική Παράσταση του θιάσου «Αβάντι» της Κέλλυς Σταμουλάκη με τίτλο: «Ομήρου Ιλιάδα». Καλλιτεχνική διερμηνεία Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας. Θέατρο ΠΕΡΟΚΕ

 • 19-25 Ιουνίου 2009: Διοργάνωση του ECO MUSIC FESTIVAL σε συνεργασία με τον «Όμιλο Παιδαγωγικού Προβληματισμού και Δράσης για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση και Επιμόρφωση» με σκοπό την διάδοση ενός ηχηρού μηνύματος στην ελληνική κοινωνία για τις υποχρεώσεις της απέναντι στο περιβάλλον, αλλά και τις ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης στις πόλεις και την περιφέρεια. Το Φεστιβάλ περιλάμβανε:

  • Οικολογικό Συμπόσιο (Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων 19-20-21 Ιουνίου), όπου μίλησαν διακεκριμένοι επιστήμονες, καθηγητές Πανεπιστημίου και επιφανείς προσωπικότητες

  • Μεγάλη Συναυλία (Κέντρο Πολιτισμού “Ελληνικός Κόσμος”) με τη συμμετοχή του ξένου συγκροτήματος PATCHANKA, για πρωτη φορα στην Ελλαδα και των LOCOMONDO, PALLYRIA, ZEN GARDEN, DIRECT CONNECTION, FUNDRACAR, VLASTUR MEGACORP, GO OVER 1000, DJ ALEX AFANAS.

  • Παράλληλες εκδηλώσεις (Κέντρο Πολιτισμού “Ελληνικός Κόσμος”) όπου συμπεριλαμβάνονταν Ενημερωτικές Ομάδες και Περίπτερα σχετικά με Θέματα Περιβάλλοντος και Δράσεις, Ζογκλέρ

  • 15 Νοεμβρίου 2009: Καλλιτεχνική διερμηνεία στην νοηματική της παράστασης κουκλοθεάτρου «Τα Τρία Γουρουνάκια», σε συνεργασία με το Θέατρο της Κούκλας

E-Shop

ΧορηγιεςΤι καιρό θα κάνει σήμερα;

O καιρός σήμερα

Ποιος/Ποια γιορτάζει;

Συνεργαζόμενοι Φορείς

ΕΘΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΩΦΩΝ
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΙΔΙΚΗΣ ΚΑΙ ΘΕ...
ΜΟΝΑΔΑ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ Φ...
Helmsic
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΚΟΙΝΟΤΙΚΗΣ ΝΟ...
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗ...
ΚΕΝΤΡΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΣΥΝΤΑΓ...
ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚ...
ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ
ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΚΟΛΛΕ...
DEREE AMERICAN COLLEGE OF GREECE
ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑ...
SYNTHESIS
MAX PRODUCTIONS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ...
«ΤΟ ΑΡΚΑΔΙ»
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΑ...
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΩΦΩΝ
Μ.Κ.Ο. ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ
Μ.Κ.Ο. ΑΘΗΝΑ
Μ.Κ.Ο. ΚΕΝΤΡΟ ΖΩΗΣ
Μ.Κ.Ο. PRAKSIS
SPECIAL OLYMPICS ΕΛΛΑΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΑΓ. Ο...
ΤΜΗΜΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΥΠΗ...
ΤΜΗΜΑ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
ΤΜΗΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΕΙΔ...
EUROPEAN BRIDGES CONSULTING
SIGNMARK PRODUCTIONS OY