image image image image
Ποιοι είμαστε; "ΔΡΩ" ΑΣΤΙΚΗ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΤΩΝ ΕΜΠΟΔΙΖΟΜΕΝΩΝ ΑΤΟΜΩΝ
Ώρες Επικοινωνίας Ώρες Επικοινωνίας με τη ΜΚΟ Δρω. Για άμεση επικοινωνία με το ΜΚΟ Δρω μπορείτε να καλείτε στο 6939448801, από Δευτέρα ως Παρασκευή και ώρες 17:00-21:00. Τα γραπτά σας αιτήματα, παρατηρήσεις, νέα, ιδέες κι ό,τι άλλο μπορείτε να στέλνετε στο mailμας info@mko-dro.gr, θα σας απαντούμε το συντομότερο δυνατό! Δεν βρισκόμαστε σταθερές ημέρες και ώρες στα γραφεία μας, οπότε καλύτερο είναι να επικοινωνήσουμε στο κινητό , προφορικά ή με sms, ή στο mail για να κλείσουμε το ραντεβού μας.
Οι Συνεργάτες μας! Η «ΔΡΩ» απαρτίζεται από μία ομάδα ανθρώπων με κοινό σημείο την ευαισθησία απέναντι στα εμποδιζόμενα άτομα
Επικοινωνήστε μαζί μας! Διεύθυνση: Αιτωλίας 3 & Μεσογείων, Αθήνα, Αττική, ΕΛΛΑΔΑ, 115 26
Τηλ.: 210 7776213
Fax:  210 7776804
* * * *
Παρασκευή Νοέμβριος 17 , 2017
ΜΕΓΕΘΟΣ
   

Επιστημονικές Μελέτες και Δράσεις

 • Ιανουάριος 2006: Διοργάνωση προκαταρκτικής συνάντησης του προγράμματος ευρωπαϊκής συνεργασίας, στο πλαίσιο του Comenius 2.1 με τίτλο: “Group Dynamics and Social Skills in a Classroom of Deaf and Hard of Hearing Students" («Δυναμική της Ομάδας και Ανάπτυξη Κοινωνικών Δεξιοτήτων Κωφών και Ακουόντων Μαθητών σε ένα Σχολείο για Όλους") Συμμετείχαν, εκτός της Ελλάδας, φορείς από την Αυστρία, την Κύπρο, τη Φιλανδία και την Ρουμανία. Έκκληση για πιθανές χορηγίες από τον Δήμο Παπάγου, τον Σύνδεσμο Κωφών Ν. Ρεθύμνου και τις αεροπορικές εταιρείες Cyprus Airways και Lufthansa. Οι φορείς που συνεργάστηκαν με την Δρω γι’ αυτό το πρόγραμμα ήταν οι εξής:
  1. Τμήμα Συμβουλευτικών Υπηρεσιών και Επαγγελματικού Προσανατολισμού του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, Λευκωσία, Κύπρος
  2. Τμήμα Ειδικής Αγωγής του Τομέα Ψυχολογίας και Επιστήμης της Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου της Cluj –Napoca, Ρουμανία
  3. Τμήμα Εκπαίδευσης και Ειδικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου της Βιέννης, Αυστρία
  4. European Bridges Consulting, Ελσίνκι, Φινλανδία

 • Δεκέμβριος 2006: Διοργάνωση ημι-ημερίδας γνωριμίας με τα μέλη, τους σκοπούς και τις δραστηριότητες της Δρω. Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων των Δημοσίων Σχολείων Β΄/βαθμιας Εκπαίδευσης Κωφών-Βαρηκόων Αγ. Παρασκευής Τα θέματα που συζητήθηκαν στην ημερίδα ήταν τα εξής:
  • Ελληνική Νοηματική Γλώσσα (γλωσσολογία, διερμηνεία)
  • Ειδική Εκπαίδευση (ακαδημαϊκή, κινητική)
  • Υποστηρικτική Παρέμβαση (ΩΡΛ-λογοθεραπεία)
  • Δραστηριότητες και προσεχείς εκδηλώσεις της ΔΡΩ

 • Ιανουάριος 2007: Εκπόνηση μελέτης για τη δημιουργία πρότυπης Υπηρεσίας Διερμηνέων Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας, η οποία κατατέθηκε στο Υπουργείο Απασχόλησης.

 • Οκτώβριος 2007: Συμμετοχή στο σχέδιο εργασίας Comenius 2.1: “Group Dynamics and Social Skills in a Classroom of Deaf and Hard of Hearing Students" («Δυναμική της Ομάδας και Ανάπτυξη Κοινωνικών Δεξιοτήτων Κωφών και Ακουόντων Μαθητών σε ένα Σχολείο για Όλους") (συνέχεια) Συμμετείχαν, εκτός της Ελλάδας, φορείς από την Αυστρία, την Κύπρο, την Φιλανδία και την Ρουμανία. Έκκληση για πιθανές χορηγίες σε ΟΝΑ, ΕΣΑμεΑ, Λαϊκή τράπεζα, Γενική τράπεζα, Τράπεζα Κύπρου, Α.Β. Βασιλόπουλος, Κολλέγιο Ψυχικού και Κολλέγιο Αθηνών.

 • Δεκέμβριος 2007: Κατατέθηκε στον Υπουργό Πολιτισμού κ. Μιχάλη Λιάπη, πρόταση-μελέτη για την εκπαίδευση υπαλλήλων του Υπουργείου Πολιτισμού στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα, ώστε να μπορούν να επικοινωνούν απευθείας με κωφά-βαρήκοα άτομα, τα οποία επισκέπτονται μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους.

 • Δεκέμβριος 2007: Διερμηνεία στην Ε.Ν.Γ. του 5ου Επιστημονικού Συνεδρίου Ειδικής Αγωγής του Πανελληνίου Επιστημονικού Συλλόγου Ειδικής Αγωγής (Π.Ε.Σ.Ε.Α.) με θέμα: «Παιδαγωγικές Πρακτικές και Εκπαιδευτικά Προγράμματα Ενταξιακής Υποστήριξης Α.με Ε.Ε.Α.», το οποίο πραγματοποιήθηκε στον Πολυχώρο Απόλλων στον Πειραιά.

 • Δεκέμβριος 2007: Κατάθεση πρότασης προς την Επιτροπή Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας του ΥΠΕΠΘ με στόχο την συμμετοχή της ελληνικής νοηματικής γλώσσας (ΕΝΓ) στις προδιαγραφές του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας.

 • Μελέτη για την πιστοποίηση της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας σύμφωνα με τις προδιαγραφές του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας. Κατατέθηκε στην Επιτροπή του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας τουΥπΕΠΘ. Μάρτιος 2008.

 • Επιστημονική υποστήριξη προπτυχιακής φοιτήτριας του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του Τ.Ε.Ι. Αθηνών στη πτυχιακή της εργασία με θέμα: «Ποιοι παράγοντες επηρεάζουν την ένταξη των κωφών παιδιών στην κανονική εκπαίδευση». Ιούνιος-Σεπτέμβριος 2008.

 • Επιστημονική υποστήριξη μεταπτυχιακής φοιτήτριας του Τμήματος Νοσηλευτικής του Ε.Κ.Π.Α. Αθηνών στη διδακτορική της διατριβή με θέμα: «Ανάπτυξη, Εφαρμογή και Αξιολόγηση Προγράμματος Εκπαίδευσης Νοσηλευτών και Φοιτητών Νοσηλευτικής στην Αποτελεσματική Φροντίδα Υγείας Κωφών και Βαρηκόων Ατόμων». Νοέμβριος 2008 έως σήμερα.

 • Μελέτη για την εξ αποστάσεως ηλεκτρονική εκπαίδευση ενηλίκων στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα. Υποβλήθηκε στην Κοινωνία της Πληροφορίας, στο πλαίσιο της δράσης ενίσχυσης επιχειρήσεων για την υλοποίηση ηλεκτρονικών υπηρεσιών. Δεκέμβριος 2008.

 • Μελέτη για τη διοργάνωση σεμιναρίων κατάρτισης των εκπαιδευτών Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας. Κατατέθηκε στο Τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δεκέμβριος 2008.

 • Εκπόνηση μελέτης-Πρόταση συνεργασίας με το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο για τη δημιουργία προγράμματος προπτυχιακών και μεταπτυχιακών σπουδών στις νοηματικές γλώσσες. Κατάθεση της πρότασης στο Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων.

 • Υποστήριξη εργασίας φοιτήτριας μεταπτυχιακού προγράμματος διαχείρισης πολιτιστικών μονάδων του Ανοιχτού Πανεπιστημίου σχετικά με την ικανοποίηση των κωφών πολιτών από τις παρεχόμενες κρατικές υπηρεσίες πολιτισμού. Μάρτιος 2010.

 • Υποστήριξη εργασίας τριών φοιτητριών προγράμματος εξειδίκευσης στην Ειδική Αγωγή που διοργανώθηκε από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων σε συνεργασία με την Ένωση Ελλήνων Φυσικών, με θέμα την κώφωση στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Απρίλιος 2010.

 • Καταγραφή αναγκών των κωφών και βαρηκόων Ελλήνων πολιτών κάθε ηλικίας στους τομείς υγείας-πρόνοιας, εκπαίδευσης, πολιτισμού, ενημέρωσης-προσβασιμότητας στην επικοινωνία.

 • Συμμετοχή σε εκπόνηση πρότασης που κατατέθηκε στην Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Υπουργείου Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, στο πλαίσιο του προγράμματος «ΘΑΛΗΣ», με τίτλο» «καταγράφω την πραγματικότητά μου» (Through my eyes), το οποίο υλοποιείται από το 2004, σε συνεργασία με Πανεπιστημιακά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, Δημόσιους και Ιδιωτικούς Φορείς. Στη βάση της ισοτιμίας των αφηγήσεων στοχεύει να δώσει τη δυνατότητα στους «διαφορετικούς» να καταγράψουν τον τρόπο που αντιλαμβάνονται και ερμηνεύουν την πραγματικότητα. Με εργαλεία την Τέχνη και την ψηφιακή Τεχνολογία οικοδομεί γνώση μέσα από μια μακροχρόνια «έρευνα – δράση» που δίνει έμφαση στο πλαίσιο κατασκευής νοήματος και στην εγκυρότητα πολλαπλών αντιλήψεων.

 • Έγκριση του προγράμματος που κατατέθηκε σε συνεργασία με τη Μ.Κ.Ο. «Μεταμορφώσεις» στην Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Υπουργείου Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, στο πλαίσιο του προγράμματος «ΘΑΛΗΣ», με τίτλο» «καταγράφω την πραγματικότητά μου» (Through my eyes), το οποίο υλοποιείται από το 2004, σε συνεργασία με Πανεπιστημιακά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, Δημόσιους και Ιδιωτικούς Φορείς. Στη βάση της ισοτιμίας των αφηγήσεων στοχεύει να δώσει τη δυνατότητα στους «διαφορετικούς» να καταγράψουν τον τρόπο που αντιλαμβάνονται και ερμηνεύουν την πραγματικότητα. Με εργαλεία την Τέχνη και την ψηφιακή Τεχνολογία οικοδομεί γνώση μέσα από μια μακροχρόνια «έρευνα – δράση» που δίνει έμφαση στο πλαίσιο κατασκευής νοήματος και στην εγκυρότητα πολλαπλών αντιλήψεων.

 • Υποστήριξη εργασίας φοιτήτριας του Δ.Ι.Ε.Κ. Κομοτηνής στην ειδικότητα Βοηθού Παιδαγωγού Προσχολικής Ειδικής Αγωγής.

 • Υποστήριξη διδακτορικής εργασίας φοιτήτριας του Εργαστηρίου Κοινοτικής Νοσηλευτικής, του Τμήματος Νοσηλευτικής του Ε.Κ.Π.Α. Παραγωγή λεξικού νοσηλευτικών όρων στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα.

 • Υποστήριξη μεταπτυχιακής εργασίας μεταπτυχιακής φοιτήτριας διεθνούς προγράμματος πανεπιστημίου του εξωτερικού σε σχέση με τις σκέψεις και το γνωστικό και σωματικό άγχος των διερμηνέων νοηματικών γλωσσών σε διάφορες καταστάσεις διερμηνείας.

E-Shop

ΧορηγιεςΤι καιρό θα κάνει σήμερα;

O καιρός σήμερα

Ποιος/Ποια γιορτάζει;

Συνεργαζόμενοι Φορείς

ΕΘΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΩΦΩΝ
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΙΔΙΚΗΣ ΚΑΙ ΘΕ...
ΜΟΝΑΔΑ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ Φ...
Helmsic
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΚΟΙΝΟΤΙΚΗΣ ΝΟ...
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗ...
ΚΕΝΤΡΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΣΥΝΤΑΓ...
ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚ...
ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ
ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΚΟΛΛΕ...
DEREE AMERICAN COLLEGE OF GREECE
ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑ...
SYNTHESIS
MAX PRODUCTIONS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ...
«ΤΟ ΑΡΚΑΔΙ»
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΑ...
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΩΦΩΝ
Μ.Κ.Ο. ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ
Μ.Κ.Ο. ΑΘΗΝΑ
Μ.Κ.Ο. ΚΕΝΤΡΟ ΖΩΗΣ
Μ.Κ.Ο. PRAKSIS
SPECIAL OLYMPICS ΕΛΛΑΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΑΓ. Ο...
ΤΜΗΜΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΥΠΗ...
ΤΜΗΜΑ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
ΤΜΗΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΕΙΔ...
EUROPEAN BRIDGES CONSULTING
SIGNMARK PRODUCTIONS OY