image image image image
Ποιοι είμαστε; "ΔΡΩ" ΑΣΤΙΚΗ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΤΩΝ ΕΜΠΟΔΙΖΟΜΕΝΩΝ ΑΤΟΜΩΝ
Ώρες Επικοινωνίας Ώρες Επικοινωνίας με τη ΜΚΟ Δρω. Για άμεση επικοινωνία με το ΜΚΟ Δρω μπορείτε να καλείτε στο 6939448801, από Δευτέρα ως Παρασκευή και ώρες 17:00-21:00. Τα γραπτά σας αιτήματα, παρατηρήσεις, νέα, ιδέες κι ό,τι άλλο μπορείτε να στέλνετε στο mailμας info@mko-dro.gr, θα σας απαντούμε το συντομότερο δυνατό! Δεν βρισκόμαστε σταθερές ημέρες και ώρες στα γραφεία μας, οπότε καλύτερο είναι να επικοινωνήσουμε στο κινητό , προφορικά ή με sms, ή στο mail για να κλείσουμε το ραντεβού μας.
Οι Συνεργάτες μας! Η «ΔΡΩ» απαρτίζεται από μία ομάδα ανθρώπων με κοινό σημείο την ευαισθησία απέναντι στα εμποδιζόμενα άτομα
Επικοινωνήστε μαζί μας! Διεύθυνση: Αιτωλίας 3 & Μεσογείων, Αθήνα, Αττική, ΕΛΛΑΔΑ, 115 26
Τηλ.: 210 7776213
Fax:  210 7776804
* * * *
Παρασκευή Νοέμβριος 17 , 2017
ΜΕΓΕΘΟΣ
   

Ενημερωτικές-Υποστηρικτικές Δράσεις

logo dro

 

Στις 18 Οκτωβρίου 2014, στον προαύλιο χώρο του Δημαρχείου Χαϊδαρίου, η Τοπική Εφορία Προσκόπων Χαϊδαρίου του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων διοργάνωσε την Ημέρα Ευαισθητοποίησης "ΜΑΖΙ γνωρίΖΟΥΜΕ".

προσκοποι

ΗΜΕΡΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ  ΗΜΕΡΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΗΜΕΡΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΗΜΕΡΑ ΧΑΡΑΣ Γιατί ΜΑΖΙ γνωρίΖΟΥΜΕ Γιατί ΜΑΖΙ μπορούμε να καταφέρουμε πολλά...

 

20 φορείς που ασχολούνται με τον ΑΝΘΡΩΠΟ, την ΚΟΙΝΩΝΙΑ και το ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ βρίσκονταν εκεί για να ενημερώσουν για την προσπάθεια και την δράση τους. Μέσα από ενημερωτικά έντυπα, διαδραστικά προγράμματα, συζητήσεις και παιχνίδια, οι επισκέπτες της δράσης είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν το έργο και την προσπάθεια των διαφόρων φορέων και οργανώσεων καθώς και να ενημερωθούν για το τι θα μπορούσαν οι ίδιοι να προσφέρουν.

Συμμετείχαν  οι Γιατροί του Κόσμου, το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας Πάνος Μυλωνάς ΙΟΑΣ,η ΜΚΟ Μπορούμε,το σωματείο Φιλόζωοι Χαϊδαρίου,ο πολυχώρος  Κιβωτός και η ΜΚΟ ΔΡΩ, η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Χαϊδαρίου, ές ανάγκες Έρεισμα, η ΜΚΟ Κλίμακα, το Αττικό νοσοκομείο με κινητή μονάδα Αιμοδοσίας,η ΜΚΟ Praxis με κινητή μονάδα εξέτασης για τον ιό HIV,το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων 'Αρηξις,η ECSI Hellas,ο Φάρος Τυφλών και το Μουσείο Αφής, το Κέντρο Ψυχικής Υγείας του Δρομοκαϊτειου  ΨΝΑ,το κέντρο κοινωνικής φροντίδας ατόμων με νοητική υστέρηση Εστία ,ο σύλλογος προστασίας και περίθαλψης άγριας ζωής ΑΝΙΜΑ, η Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες ΕΟΑΜ, τα Παιδικά Χωριά SOS και το Χαμόγελο του Παιδιού.

Η ΜΚΟ Δρω και η Πολυχώρος ΚΙΒΩΤΟΣ ενημέρωσαν τους επισκέπτες για την Ελληνική Νοηματική Γλώσσα και την Ελληνική Κοινότητα των Κωφών. Ευχαριστούμε τους Προσκόπους και το Δήμο Χαϊδαρίου που μας έδωσαν την ευκαιρία να διαδώσουμε αυτά τα τόσο σημαντικά  μηνύματα!

10630717 10201624728819301 2200112041433293921 o

 • Ιούνιος 2007: Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο: Διερμηνεία Νοηματικής Γλώσσας του διεθνούς συνεδρίου στο πλαίσιο του έργου “ACCU: Access to Cultural Heritage”, του Προγράμματος ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 2000 με θέμα «Πολιτιστική Κληρονομιά για όλους: ξεπερνούμε τα εμπόδια, δημιουργούμε εμπειρίες». Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν τα εξής:

  • Πολιτιστική κληρονομιά για όλους. Πώς θα γίνει πραγματικότητα

  • Πιλοτικές δράσεις του έργου ACCU: λύσεις και προκλήσεις

  • Τάσεις, προοπτικές και δίκτυα

  • «Η ελληνική πραγματικότητα»

  • Από τη θεωρία στην πράξη

  • Τα προϊόντα του έργου ACCU

  • Στρογγυλή Τράπεζα: “Δυνατότητες και Ευθύνες: μουσεία και ζητήματα ισότητας”

  • Χορευτική παράσταση CRASH από την ομάδα σύγχρονου χορού ΔΑ.ΓΙ.ΠΟ.ΛΗ.

 • Δεκέμβριος 2007: Αίτημα προς τον Διευθυντή του Τμήματος Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Συγκοινωνιών και Έργων Κύπρου για παραχώρηση άδειας ελευθέρας εισόδου για 24 κωφά μέλη της Δρω και τους διερμηνείς τους, στους αρχαιολογικούς χώρους των πόλεων Πάφου, Λεμεσού, Λάρνακας καθώς και στο Μουσείο Λευκωσίας.

 • Αίτημα προς το Τμήμα Εταιρικής και Κοινωνικής Ευθύνης της ΕΡΤ για παροχή τηλεοπτικού χρόνου με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων για τη δημιουργία προσβάσιμης βιβλιοθήκης για κωφά και βαρήκοα άτομα. Έγκριση παροχής χρόνου κοινωνικής διαφήμισης από πλευράς της ΕΡΤ. Απρίλιος 2008.

 • Οργάνωση παροχής διερμηνέων Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας για υποστήριξη σπουδών κωφής φοιτήτριας τους ΑΣΟΕΕ. Μάρτιος-Ιούνιος 2008.

 • Οργάνωση παροχής διερμηνέων Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας στο 10ο Συνέδριο Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας του Ελληνικού Κέντρου Διοίκησης Επιχειρήσεων. 17.03.2008. Ενημέρωση των φορέων κωφών και βαρηκόων ατόμων για παρακολούθηση της εκδήλωσης.

 • Οργάνωση παροχής διερμηνέων Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας σε ημερίδα του Κέντρου Ευρωπαϊκού και Συνταγματικού Δικαίου, με τίτλο: «Δικαιώματα των ΑμεΑ. Από την κατοχύρωση στην εφαρμογή». 22.10.2008. Ενημέρωση των φορέων κωφών και βαρηκόων ατόμων για παρακολούθηση της εκδήλωσης.

 • Αιτήματα προς την Ομοσπονδία Κωφών Ελλάδος και το Σωματείο Διερμηνέων Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας για συνεργασία στον τομέα της εθελοντικής προσφοράς υπηρεσιών διερμηνείας Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας σε πολιτιστικά δρώμενα και ενημερωτικές εκδηλώσεις. Οκτώβριος-Νοέμβριος 2008.

 • Συνέντευξη του Διαχειριστή της Δρω κ. Νίκου Γαλάνη στην εκπομπή του Πρίσμα+ «ΕΝΤΟΣ-ΕΚΤΟΣ», με σκοπό την ενημέρωση του ευρέως κοινού για τις δράσεις της Μ.Κ.Ο. Δρω. Δεκέμβριος 2008.

 • Οκτώβριος 2009: Άρθρο στο Metropolis Weekend σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα και τα δικαιώματα των ΑΜΕΑ

 • Προώθηση αιτημάτων κωφών ατόμων για διερμηνεία στη νοηματική σε συνεδριάσεις της Βουλής προς τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Σιούφα

 • Συγχαρητήριες επιστολές και επιστολές συμπαράστασης σε εξέχοντα μέλη της Ελληνικής Κοινότητας των Κωφών για τη δράση τους.

 • Κυριακή, 21 Μαρτίου 2010: Ομιλία του διαχειριστή της Δρω κ. Ν. Γαλάνη με θέμα «Ρατσισμός και Αναπηρία: Τα κρυμμένα πρόσωπα του Ρατσισμού», σε εκδήλωση του Δήμου Κορυδαλλού, με την ευκαιρία της παγκόσμιας ημέρας κατά του ρατσισμού

 • Επιστολογραφία με τον Πρόεδρο της Βουλής για την πρόσβαση των κωφών πολιτών στα δρώμενα της Βουλής με την παροχή διερμηνείας στην Ε.Ν.Γ.

 • Παρασκευή, 7 Μαΐου 2010. Σεμινάριο μακιγιάζ και ενημέρωσης για τους κινδύνους του tattoo, piercing και των καλλυντικών που κυκλοφορούν στην αγορά, με διερμηνεία στην Ε.Ν.Γ. Είσοδος ελεύθερη.

 • Παρασκευή, 4 Ιουνίου 2010. Σεμινάριο σε συνεργασία με το «Κέντρο Ζωής», στο χώρο της Πανελλήνιας Ένωσης Κωφών, για το HIV-AIDS, τους τρόπους μετάδοσης, τις προφυλάξεις και το στίγμα που ακολουθεί τα οροθετικά άτομα. Με διερμηνεία στην Ε.Ν.Γ., είσοδος ελεύθερη.

 • Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2010. Σεμινάριο για τις μεθόδους φυσικού τοκετού, με διερμηνεία στην Ε.Ν.Γ. Είσοδος ελεύθερη.

 • 21 Ιουλίου 2010. Συμμετοχή της Δρω σε κοινωνική διαφήμιση-ενημέρωση για το AIDS-HIV με επένδυση της διαφήμισης στην Ε.Ν.Γ., σε συνεργασία με την PRAKSIS και το Κέντρο Ζωής,

  .

 • 13 Οκτωβρίου 2010. Ημερίδα γνωριμίας των κωφών φοιτητών του Πανεπιστημίου Αθηνών με τις υπηρεσίες της Μονάδας Προσβασιμότητας Φοιτητών με Αναπηρία του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

 • 30 Οκτωβρίου 2010. Εσπερίδα με θέμα την προστασία του περιβάλλοντος και την οικολογική διαχείριση αποβλήτων, με ομιλητή τον Ollan Herr, μέλος των Ιρλανδών «Πράσινων» και ασχολούμενο με τη διαχείριση λυμάτων και αποβλήτων, την ανακύκλωση και τη βιομηχανική επανεπεξεργασία, την οικολογική μετακίνηση με ποδήλατο κ.α.

 • Οκτώβριος 2010. Έναρξη συναντήσεων με επαγγελματίες από το χώρο της μελισσοκομίας, του κοσμήματος, της αγροτικής παραγωγής κ.α. για την επαγγελματική αποκατάσταση των κωφών.

 • 24 Νοεμβρίου 2010. Συμμετοχή της Δρω στη διημερίδα για τον εθελοντισμό του Αμερικανικού Κολλεγίου Deree με τίτλο «Community Contribution Days».

 • 2 Δεκεμβρίου 2010. Συμμετοχή της Δρω στην ημερίδα της ΠΕΚ ΑΜΕΑ, στον πολυχώρο ΑΠΟΛΛΩΝ, με ομιλία του Ν. Γαλάνη για τις πολιτιστικές δράσεις για κωφά και βαρήκοα άτομα.

E-Shop

ΧορηγιεςΤι καιρό θα κάνει σήμερα;

O καιρός σήμερα

Ποιος/Ποια γιορτάζει;

Συνεργαζόμενοι Φορείς

ΕΘΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΩΦΩΝ
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΙΔΙΚΗΣ ΚΑΙ ΘΕ...
ΜΟΝΑΔΑ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ Φ...
Helmsic
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΚΟΙΝΟΤΙΚΗΣ ΝΟ...
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗ...
ΚΕΝΤΡΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΣΥΝΤΑΓ...
ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚ...
ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ
ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΚΟΛΛΕ...
DEREE AMERICAN COLLEGE OF GREECE
ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑ...
SYNTHESIS
MAX PRODUCTIONS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ...
«ΤΟ ΑΡΚΑΔΙ»
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΑ...
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΩΦΩΝ
Μ.Κ.Ο. ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ
Μ.Κ.Ο. ΑΘΗΝΑ
Μ.Κ.Ο. ΚΕΝΤΡΟ ΖΩΗΣ
Μ.Κ.Ο. PRAKSIS
SPECIAL OLYMPICS ΕΛΛΑΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΑΓ. Ο...
ΤΜΗΜΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΥΠΗ...
ΤΜΗΜΑ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
ΤΜΗΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΕΙΔ...
EUROPEAN BRIDGES CONSULTING
SIGNMARK PRODUCTIONS OY